Ez a mi mesénk

Szia! Alexa vagyok, egy 5 éves kisfiú és egy 2 éves kislány anyukája. Szeretem a természetet, az alkotás örömét, a kacagástól hangos vagy épp kalandokba merülő játékot és meglepő módon a könyveket 🙃, közös – összebújós meséléseket. 

2017 tavaszán indult útjára a mesém, amikor féléves volt a kisfiam. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy mivel lephetném meg az 1. születésnapjára. (Tudom-tudom… 😅, szeretek mindenre időben felkészülni.) Személyes, egyedi ajándékot szerettem volna, ami még évek múltán is szép emlék lesz és örömmel veszi/vesszük elő.

A könyvek szeretete hamar megmutatkozott nála, ezért ebben az irányban kezdtem el nézelődni. Külföldön léteztek már az elképzelésemhez közel álló könyvek, azonban nem a mi gyönyörű, utánozhatatlan magyar anyanyelvünkön. Így arra jutottam, saját magam írok neki egy mesét, melyben ő lesz a főszereplő.

Egy idő után azon kaptam magam, hogy a történet-, illetve rímfaragást egyre jobban élvezem. Tetszett, hogy szabadjára engedhettem a fantáziám. A család és barátok véleménye pedig megerősített abban, hogy van értelme folytatni, így belevágtam.

A legnehezebb rész a nyomda felkutatása volt, hiszen egyedi nyomtatást és könyvkötést nagyon kevesen vállalnak. Egy olyan nyomdát kerestem, ahol 1-1 példányt is elkészítenek, ugyanis az általam kreált könyvek minden egyes példánya teljesen egyedi, névre szóló. Szerencsém volt, hosszas keresgélés után megtaláltam A nyomdát, ráadásul a szülővárosomban.

A könyv létrejöttében meghatározó szerepe volt Fülöp Orsolyának, akinek grafikai világa és maximalizmusa tökéletesen passzolt ahhoz a képi megjelenítéshez, amit a szöveg mellé megálmodtam. Gyorsan egy hullámhosszra kerültünk és 2017 őszén megszületett a könyv első verziója, melynek tesztelője kisfiam volt, aki akkor töltötte 1. születésnapját. Ezt követően sorra írtam az újabb és újabb történeteket, majd a mi mesénk (és családunk is) egy kis hercegnővel bővült 2019-ben. 

Azóta is folyamatosan dolgozunk a mese karakterein és reményeink szerint  2021 őszére már 72 lény közül nyílik lehetőség összeállítani a Neves(s) mesét a gyermekek egyedülálló történetéhez. 

A mese világa mind-mind a természetből táplálkozik; hol viccesen – hol elejtett, hasznos információkkal fűszerezve a kalandos utat. 

Fedezzük fel újra a természet kincseit együtt!

Köszönöm, hogy elolvastad e pár sort! 

Szeretettel: Alexa